ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Το 3ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας βρίσκεται σε ισόγειο διόροφης πολυκατοικίας. Έχει δύο μικρές αυλές, μία στην είσοδο του Νηπιαγωγείου που έχει μικρό στέγαστρο και η άλλη στην πίσω πλευρά του κτιρίου με αμμοχάλικο. Το Νηπιαγωγείο μας είναι διθέσιο, ολοήμερο και κάθε χρονιά εγγράφονται σ' αυτό πάνω από είκοσι νήπια.


Η μπροστινή όψη του 3ου Νηπιαγωγείου:
"Η κα Μαρία"
Η αυλή μας:

Η παρεούλα μας:
"Η κα Μαριάνθη"
Η τραπεζαρία μας:
"Η κα Σοφία"

Ο χώρος πίσω χρησιμοποιείται για παιχνίδια στο πρωινό ωράριο και παιχνίδι στις γωνιές και στο μεσημβρινό ωράριο είναι αίθουσα χαλάρωσης με τα πλαστικά κρεββάτια.
Οι ήρωες της τάξης: "Τοποτίπ, Μαργαρίτα και Ρούλης ο Σκαντζοχειρούλης"


Πίνακας Μαθηματικών στην τάξη:
Πίνακας Γλώσσας στην τάξη:


Το γραφείο της Προϊσταμένης και η βιβλιοθήκη για τις Νηπιαγωγούς:
Γωνιά της φύσης και Παρατήρησης στην παρεούλα:

Ο Πίνακας εποχής και παρατήρησης:
Να και ο Λούλης ο Δικαστούλης ήρθε σήμερα 5/10/2011 στην παρεούλα με τις παρατηρήσεις του......Ανάγνωση παραμυθιού:
Η κα ΡούλαΗ αυλή μας:
Η κα Μαρία  6-10-2011


Το τρενάκι μας για την τάξη:
Έχουν περάσει ήδη 2 μήνες της νέας χρονιάς 2011-12 και περιμένουμε τη νέα μας συνάδελφο από τα Τρίκαλα. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια δημιουργική χρονιά, γιατί τα νήπια όλο και αυξάνονται έχουμε 20 παιδιά και έχουν περάσει 3 Νηπιαγωγοί.
7/11/2011 Δευτέρα
Kα Παρασκευή Κουτσογιάννη:


Τακτοποιεί τις εργασίες των νηπίων σε ντοσιέ.


Η γιορτή των Χριστουγέννων-γιορτή της αγάπης- Η επίσκεψή μας στο Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων, Γηροκομείο Ηγουμενίτσας"

                                                    20-12-2011 Τρίτη
Επίσκεψη στο Γηροκομείο:
- Η μέρα που περιμένανε τα νήπια με μεγάλη ανυπομονησία έφθασε! Ενώ ο καιρός μας τα χάλασε, (ήταν πολύ βροχερός) τίποτα δεν  στάθηκε εμπόδιο στην αγάπη και χαρά που χάρισαν      
απλόχερα τα νήπια στους ηλικιωμένους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων- Γηροκομείου Ηγουμενίτσας.

- Για σας θα τραγουδήσουμε ευχές από καρδιάς, σε όλους θα θυμίσουμε το θαύμα μια νυχτιάς, το μήνυμα ελπίδας, το μήνυμα χαράς. Οι φωνές μας ας φθάσουνε ψηλά στον ουρανό, οι φωνές μας ως στον ουρανό!. 
                                                                 τα νήπια
 έφεραν το χαμόγελο στους γέροντες και με τα τρίγωνα κάλαντα
έδωσαν τον παιδικό τους ρυθμό στο χώρο.
Επίσης χάρισαν με αγάπη και λέγοντας ευχές και χρόνια πολλά κάρτες και γλυκά στους υπαλλήλους του ιδρύματος, όπως και καδράκια στους γέροντες για να τους συντροφεύουν οι παιδικές ζωγραφιές  τις γιορτές.


Ήταν μοναδική εμπειρία για τα νήπια η επίσκεψη στους ηλικιωμένους, όπως προέκυψε από την ανατροφοδότηση του θέματος, όταν επιστρέψαμε στο χώρο του σχολείου.
23-12-2011 Παρασκευή


ΜΕ ΑΓΑΠΗ

"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2012"


Η ΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΑΣ:
Αφού γνωρίσουμε τα έθιμα κάθε χώρας και με τη βοήθεια των τραγουδιών (ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ 

ΚΟΣΜΟ), ετοιμάζουμε τη γιορτή μας. Υπάρχει ένας αφηγητής που μας ταξιδεύει, με τα έθιμα και τις ευχές στη κάθε χώρα για Καλά Χριστούγεννα...Στη συνέχεια τα νήπια χωρίζονται σε έξι ομάδες και μας παρουσιάζουν παιδικές συνήθειες από κάθε χώρα στο τέλος εύχονται Καλά Χριστούγεννα όλα μαζί στην ξένη γλώσσα. Βέβαια ανάμεσα προσθέτουμε ως πινελιά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, τραγούδια , Κάλαντα Πρωτοχρονιάς και ευχές...Βοηθούν τα dvd που έχω ετοιμάσει με τα έθιμα στην κάθε χώρα...ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ευρώπη! Η γιορτή μας είναι στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων μας, αφού στη λήξη της σχολικής χρονιάς θα παρουσιάσουμε  "το ταξίδι μας στη μαγική χώρα των συναισθημάτων" στους γονείς. (Σημείωση: προσπαθούμε με τα νήπια να δημιουργούμε, με ερέθισμα τις γιορτές, μικρούς διαλόγους σε κάθε θέμα δραστηριοτήτων γλώσσας).
                                                                              16-12-2011 Δευτέρα
Οι δραστηριότητες μας ξεκίνησαν τη νέα χρονιά με πολλά παιχνίδια, που έχουν ως βάση το χρόνο και τη μέτρησή του.

17-12-2011 Τρίτη
- Είναι ξανά κοντά μας η κυρία Μαριάνθη:
Στο παιχνίδι που παίξαμε: μέρα ή νύχτα κέρδισε η μέρα.
Οι δραστηριότητες μας έχουν να κάνουν με την Άνοιξη και τους μήνες της. Αλλαγή του πίνακα παρουσίασης και νέες πληροφορίες και συζητήσεις στην παρεούλα.

Προστέθηκε στην παρέα μας η Λίτσα η πασχαλίτσα όπου μας λέει τη γλυκιά της καλημέρα


Οι δραστηριότητες μας με τα συναισθήματα είναι αφιερωμένη στους μικρούς ήρωεες το Billy και τη Bella, ονόματα των παιδιών. Επίσης έχουμε και το κουτί των συναισθημάτων όπου στο τέλος κάθε μέρας το ανοίγουμε και ακούμε πως ένιωσαν...
Το ημερολόγιο που λένε τα νήπια.- Τα  νήπια μετά το πρωινό παιχνίδι στις γωνιές επιλέγουν κάρτα με εικόνες της Άνοιξης και χωρίζονται σε νέες ομάδες. Κάθε μέρα έχουν διαφορετικές επιλογές φίλων και γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους.

- Ο βοηθός συγκεντρώνει τις κάρτες και τις τοποθετεί μέσα στην τσάντα για την επόμενη μέρα. Λέει στην κυρία είμαστε έτοιμοι και η μέρα ξεκινά με νέα, ανακοινώσεις, πληροφορίες και συζήτηση με διάλογο.