Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ήρθε ο Χειμώνας ασπροντυμένος...

και φορτωμένος κρύο πολύ...
01/12/2016 Πέμπτη
-  Γωνιά δημιουργίας:  Δυο νήπια μας εξέπληξαν ευχάριστα δημιουργώντας σε αυτή τη γωνιά , χωρίς καθοδήγηση, όμορφη χειροτεχνία "Πίνουμε ζεστό ρόφημα με τα κρύα του Χειμώνα" έτσι ονόμασαν τη δημιουργία τους.
-  Τα νέα μας:  Τα νήπια στην παρεούλα λένε για την αλλαγή του καιρού, το δυνατό κρύο αέρα, την πτώση της θερμοκρασίας, το ζεστό Χριστουγεννιάτικο στόλισμα στα σπίτια τους, τα ζεστά ρούχα και έχουμε την αλλαγή εποχής "ΧΕΙΜΩΝΑΣ"-"Χειμώνας" και τη γνωριμία με τους μήνες του.
- Το παραμύθι μας:  Τα νήπια ακούν με μεγάλη προσοχή το παραμύθι "Τα παιδιά του Χειμώνα" και συγκεκριμένα "Τα δώρα του Δεκέμβρη"
- Το θέμα μας:  Ακολουθεί συζήτηση για το Χειμώνα και τη γυναίκα του την Παγωγιά, για το νέο χρόνο όπου παρέα με τον Αι Βασίλη θα μοιράσει σε όλους τους μήνες-εγγόνια του και στα παιδιά του-εποχές τα δώρα του Δεκέμβρη.
Λέμε το ημερολόγιο με τη νέα εποχή και τους μήνες του και διαβάζουμε το εικονόλεξο του Χειμώνα. Επίσης αλλάζουμε ομάδες και πατρόν του Χειμώνα για το σχέδιο ζωγαφικής.-Μπλοκ ζωγραφικής:  Τα νήπια καλούνται να ζωγραφίσουν στο μπλοκ ζωγραφικής Χριστουγεννιάτικη εικόνα, τα δώρα του Δεκέμβρη, ανοίγοντας τον πρώτο φάκελο που μας ζητούσε αυτός, το δώρο όπου θα πραγματοποιήσουμε ως ομάδα "ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ"
02/12/2016 Πέμπτη
-  Τα νέα μας:  Τα νήπια στην παρεούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου