Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο πολύχρωμος εαυτός μου...

σας γνωρίζει την οικογένειά του!
02/11/2015 Δευτέρα   ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
- Τα νέα μας: Τα νήπια που είναι υπεύθυνοι (ο Παντελής  και η Ειρήνη) για την εβδομάδα και ο βοηθός (ο Βασίλης)  που αλλάζει κάθε μέρα, λένε τα νέα τους-ανακοινώσεις. Ο βοηθός ζωγραφίζει στο καβαλέτο με κιμωλία και γράφει το όνομά του. Την ώρα της παρεούλας λέει το ημερολόγιο (Ημερομηνία-μήνας-εποχή και καιρός)
Σήμερα προστέθηκε στο ημερολόγιο και η εποχή με τους μήνες και τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα.Συζήτηση με τα νήπια για την εποχή ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ και το μήνα ΝΟΕΜΒΡΗ. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Νοέμβρη μήνα; (κρύο-βοριάς, βροχή, ζεστά ρούχα, φρούτα-πορτοκάλια,κάστανα)
- Τραγούδια:  "Καλημέρα,καλημέρα", "Το Φθινόπωρο αρχίζει κι έχει μήνες τρεις...", "Στο δάσος με τα χρώματα θα μπω το μαγικό" και "Είμαστε πουλιά..." το τραγούδι της ομάδας μας.
- Το θέμα μας: "Ο πολύχρωμος εαυτός μου...σας γνωρίζει την οικογένειά του!" 
Τα νήπια γνωρίζουν με ένα παιχνίδι τα μέρη του σώματός τους και τα εσωτερικά όργανα. Επίσης με ερωτήσεις μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με την ηλικία τους, αγαπημένο χρώμα,παιχνίδι,φαγητό, τι τους αρέσει να κάνουν τον ελεύθερο χρόνο, τι λένε οι φίλοι τους για το κάθε νήπιο ξεχωριστά. 
(Ατομική κατασκευή: ένα συννεφάκι που κρύβει το όνομά μας και περιγράφει επτά 7 χαρακτηριστικά του νηπίου)
-Το παραμύθι μας: "Πόσο μου αρέσει ο εαυτός μου" τα νήπια παρακολουθούν με ενδιαφέρον την αφήγηση του παραμυθιού και απαντούν σε ερωτήσεις για τον εαυτό τους.
"Όσα νιώθω δικά μου είναι. Η λύπη, η χαρά, ο θυμός μου. Νιώθω μια έτσι και μια αλλιώς, μα νιώθω πάντα ο εαυτός μου!
--Η κατασκευή μας: "Πόσο μου αρέσει ο εαυτός μου" τα νήπια κόβουν ένα συννεφάκι και γράφουν πάνω το όνομά τους με κεφαλαία γράμματα. Επίσης κόβουν επτά λωρίδες κάνσον στα χρώματα του ουράνιου τόξου. 
Στο τέλος του προγράμματος θα πάρουν το δώρο-έκπληξη ένα βιβλίο που κρύβει μέσα του, όλα τα μυστικά για τον εαυτό τους...
03/11/2015 Τρίτη
- Το Νηπιαγωγείο είναι κλειστό λόγω σενιναρίου των Νηπιαγωγών του Ν. Θεσπρωτίας: Θέμα " Ο χώρος ως παιδαγωγικό εργαλείο μάθησης στο Νηπιαγωγείο" με την κα Σακελλαρίου.
04/11/2015 Τετάρτη
- Τα νέα μας: Τα νήπια που είναι υπεύθυνοι (ο Παντελής  και η Ειρήνη) για την εβδομάδα και ο βοηθός (η 'Αννα)  που αλλάζει κάθε μέρα, λένε τα νέα τους-ανακοινώσεις. Ο βοηθός ζωγραφίζει στο καβαλέτο με κιμωλία και γράφει το όνομά του. Την ώρα της παρεούλας λέει το ημερολόγιο (Ημερομηνία-μήνας-εποχή και καιρός).
- Τραγούδια:  "Καλημέρα,καλημέρα", "Το Φθινόπωρο αρχίζει κι έχει μήνες τρεις...", "Στο δάσος με τα χρώματα θα μπω το μαγικό" και "Είμαστε πουλιά..." το τραγούδι της ομάδας μας.
-Το παραμύθι μας: "Ο εαυτός μας" τα νήπια παρακολουθούν με ενδιαφέρον την αφήγηση του παραμυθιού και απαντούν σε ερωτήσεις για τον εαυτό τους. Σε απλό χαρτί που το έχουμε χωρίσει σε δυο μέρη καταγράφουμε τα αγόρια και τα κορίτσια της τάξης (με σταυρό). Μιλάμε για παρουσίες και απουσίες
- Το θέμα μας: "Ο πολύχρωμος εαυτός μου...Συζητάμε για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και την πρόκληση, την ανάγκη να γνωρίσουμε και να επικοινωνήσουμε με όλους μέσα στην ομάδα μας.Περιγράφουν εικόνες ανθρώπων (από μωρό-παιδί-έφηβος-κορίτσι-γυναίκα-παππούς ή γιαγιά).
-Η κατασκευή μας: "Πόσο μου αρέσει ο εαυτός μου" τα νήπια κόβουν και γράφουν σε χαρτί ποιο χρώμα αγαπούν και την ηλικία τους για το βιβλίο που ετοιμάζουμε, τα κομμάτια που θα συνθέσουμε τις σελίδες, τα τακτοποιούν στο συρτάρι τους.
-Η αυλή μας: "Αλλαγή στο χώρο" τα νήπια μαζί με τις κυρίες του απογευματινού ωραρίου (μετά την περίφραξη του χώρου από το Δήμο Ηγουμενίτσας), διαμορφώνουν τον εξωτερικό χώρο για παιχνίδι-γυμναστική και δραστηριότητες σε τραπέζια).
 Επίσης δίνουμε τις απαντήσεις για τις ερωτήσεις του βιβλίου.
05/11/2015 Πέμπτη
- Τα νέα μας: Τα νήπια που είναι υπεύθυνοι (ο Παντελής  και η Ειρήνη) για την εβδομάδα και ο βοηθός (ο Παναγιώτης Σ.)  που
αλλάζει κάθε μέρα, λένε τα νέα τους-ανακοινώσεις. Ο βοηθός ζωγραφίζει στο καβαλέτο με κιμωλία και γράφει το όνομά του. 
Την ώρα της παρεούλας λέει το ημερολόγιο (Ημερομηνία-μήνας-εποχή και καιρός).
 Τραγούδια:  "Καλημέρα,καλημέρα", "Το Φθινόπωρο αρχίζει κι έχει μήνες τρεις...", "Στο δάσος με τα χρώματα θα μπω το μαγικό" και "Είμαστε πουλιά..." το τραγούδι της ομάδας μας.
- Το θέμα μας: "Ο πολύχρωμος εαυτός μου...Συζητάμε για για το πορτρέτο-προσωπογραφία.Με ποιες τεχνικές ζωγραφίζουν μεγάλοι ζωγράφοι; Ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό, παιχνίδι,ζώο, χρώμα κ.α.
-Το παιχνίδι μας: "Παιδί και καθρέφτης" τα νήπια διασκεδάζουν με το παιχνίδι μιμούμενοι το φίλο τους στις κινήσεις. (επιλέγουμε την πρωτοτυπία στις κινήσεις-γκριμάτσες)
-Η κατασκευή μας: "Πόσο μου αρέσει ο εαυτός μου" τα νήπια ζωγραφίζουν με πινέλα το πορτρέτο τους. Μια πρώτη προσέγγιση των νηπίων στη ζωγραφική με νερομπογιές και πινέλα.
06/11/2015 Παρασκευή

- Τα νέα μας: Τα νήπια που είναι υπεύθυνοι (ο Παντελής  και η Ειρήνη) για την εβδομάδα και ο βοηθός (ο Μιχάλης)  που αλλάζει κάθε μέρα, λένε τα νέα τους-ανακοινώσεις. Ο βοηθός ζωγραφίζει στο καβαλέτο με κιμωλία και γράφει το όνομά του. Την ώρα της παρεούλας λέει το ημερολόγιο (Ημερομηνία-μήνας-εποχή και καιρός).
 Τραγούδια:  "Καλημέρα,καλημέρα", "Το Φθινόπωρο αρχίζει κι έχει μήνες τρεις...", "Στο δάσος με τα χρώματα θα μπω το μαγικό" και "Είμαστε πουλιά..." το τραγούδι της ομάδας μας.
-Το παραμύθι μας: "Το πουλάκι που δεν μπορούσε να πετάξει" τα νήπια διασκεδάζουν με την αφήγηση του παραμυθιού και φαντάζονται τρόπους που ξεπερνούν τους φόβους τους; Η δύναμη της φιλίας μπορεί να καταφέρει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας...να καταφέρουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα με τη συνεργασία και το μοίρασμα των αγαθών-υλικών-αξιών στη ζωή μας.
-Η αυλή μας: "Αλλαγή στο χώρο" τα νήπια μαζί με τις κυρίες του απογευματινού ωραρίου παίζουν παιχνίδια-γυμναστική και δραστηριότητες στην αυλή.
        ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου