Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτρέπεται-δεν επιτρέπεται...Οι κανόνες της ομάδας!

18-09-2014 Πέμπτη
- Πρωινές ανακοινώσεις: Τα νήπια μετά την πρωινή προσευχή και το παιχνίδι στις γωνιές (προστέθηκε η γωνιά της βιβλιοθήκης) -  ανακοινώνουν τα νέα τους.  
Τραγούδια: Τα νήπια μαθαίνουν τραγούδια-" Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ, η καλημέρα, τα χαμόγελα, η εβδομάδα με τα χρώματα, το σπίτι της εβδομάδας..."
 Το θέμα μας: Τα νήπια ανακαλύπτουν τους κανόνες της ομάδας μας. Αναγνωρίζουν το μπλε, γαλάζιο χρώμα στα σήματα της τροχαίας ότι σημαίνει επιτρέπεται (αυτό που μπορείς να κάνεις) και θυμούνται τους κανόνες που αποκαλύψαμε την Τετάρτη. Ο βοηθός τους θυμίζει στην ομάδα της παρεούλας.
19-09-2014 Παρασκευή
Πρωινές ανακοινώσεις: Τα νήπια μετά την πρωινή προσευχή και το παιχνίδι στις γωνιές  ανακοινώνουν τα νέα τους.  
Τραγούδια: Τα νήπια μαθαίνουν τραγούδια-" Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ, η καλημέρα, τα χαμόγελα, η εβδομάδα με τα χρώματα, το σπίτι της εβδομάδας..." (Επανάληψη τραγουδιών).
Το θέμα μας: Τα νήπια ανακαλύπτουν τους κανόνες της ομάδας μας. Αναγνωρίζουν το κόκκινο χρώμα στα σήματα της τροχαίας ότι σημαίνει δεν επιτρέπεται-Απαγορεύεται (αυτό που  δεν πρέπει να κάνεις) και ανακαλύπτουν τους κανόνες με εικόνες  που προσπαθούν να τις διαβάσουν. Όλα μαζί τα νήπια επαναλαμβάνουν μετά την κυρία τη σωστή πρόταση των κανόνων. Ο βοηθός (αλλάζει κάθε μέρα) και οι υπεύθυνοι της εβδομάδας,  τους υπενθυμίζουν στην ομάδα της παρεούλας.
Παιχνίδια γνωριμίας: α) Τα νήπια αφού μάθουν το τραγούδι της εβδομάδας με τα χρώματα, λένε στους φίλους τους το αγαπημένο χρώμα και το αιτιολογούν, π.χ. ο Ιωάννης λέει το αγαπημένο μου χρώμα είναι το κόκκινο γιατί μ' αρέσει να παίζω με το κόκκινο αυτοκινητά κι μου, ο Άγγελος λέει, το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε, γιατί ψαρεύω με το μπαμπά μου στη θάλασσα κ.ο.κ.
Αναγνωρίζω χρώματα: β) Τα νήπια αφού ακούσουν την οδηγία με το χτύπημα της μαράκας από την κυρία, αναγνωρίζουν το χρώμα η κάθε ομάδα (υπάρχουν πέντε 5 ομάδες: κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί), και εκτελεί την ανάλογη κίνηση π.χ. η κίτρινη ομάδα να χτυπήσει τα πόδια δυνατά στο πάτωμα, η κόκκινη να γελάσει δυνατά, κ.ο.κ.
Ανακαλύπτω αντικείμενα με χρώματα: γ) Τα νήπια ανάλογα με το χρώμα που θα δείξει η κυρία προσπαθούν να βρουν γρήγορα, χωρίς να τρέχουν, αντικείμενα μέσα στην τάξη και τα τοποθετούν στο γλασέ χαρτί που βρίσκεται μπροστά στην ομάδα τους. Στο τέλος μετρούν τα αντικείμενα που βρήκαν και τα τοποθετούν ξανά στη θέση τους στην τάξη.
22-09-2014 Δευτέρα
- Πρωινές ανακοινώσεις: 
23-09-2014 Τρίτη
- Πρωινές ανακοινώσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου