Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μουσικά καπέλα...και καλό καρναβάλι!

24/02/2014 Δευτέρα
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιοΟρίζονται οι νέοι υπεύθυνοι και ο αρχηγός της τάξης. Δίνουμε βάση στις προτάσεις για το ημερολόγιο: Σήμερα είναι, εχθές ήταν, αύριο  -θα είναι... Έχουμε -εποχή Χειμώνα ...  Ο Χειμώνας έχει 3 μήνες.... 
Τώρα έχουμε... Είναι 24 Φεβρουαρίου και ο καιρός μας είναι....(ο αρχηγός της τάξης λέει το ημερολόγιο). 
-Τα νέα μας: α)"Εικόνες από τις πρώτες απόκριες ". Ποιες είναι οι εικόνες που παρουσιάζουν στην παρεούλα τα νήπια; Ποιους μασκαράδες συνάντησαν και σε ποιο πάρτυ ήταν καλεσμένοι;
        -Τα τραγούδια  μας: 
α)"Ο Χαραλάμπης, το γαϊτανάκι, ο Φλεβάρης, καλώς το καρναβάλι ". Μουσική και τραγούδια αποκριάτικα.
-Αρλεκίνος και  μουσικά καπέλα: α)"Αρλεκίνος και καπέλα μασκαράδων με φαντασία  ". 
Ένα παραμύθι που μας έφερε η φίλη μας Νεφέλη και προβληματίζει τα νήπια για να χαιρόμαστε με τους φίλους μας το παιχνίδι και να μοιραζόμαστε , να προσφέρουμε στους άλλους. Περιγραφή της στολής του Αρλεκίνου.
Πως ένιωθε ο ήρωας μας στην αρχή και πως στο τέλος; Ποια είναι η φαντασία στον ρόλο της και ποια η θέση της στη χαρά του παιχνιδιού; Έρχεται και η μικρή αράχνη στη σοφίτα του Αρλεκίνου...θυμηθείτε θα την συναντήσουμε αύριο σε μια έκπληξη δραστηριοτήτων και με τους ιστούς της θα ταξιδέψουμε σε μια άλλη χώρα...Αγγλία λοιπόν και τραγούδι.
- Μουσικά καπέλα: α)" Καπέλα μασκαράδων με φαντασία  ". Ένα πάρτυ ξεκινά! Η αποκριάτικη μουσική και η Μαργαρίτα δίνει τις οδηγίες του παιχνιδιού. Τα παιδιά ετοιμάζουν τις καρέκλες, κάνουμε ένα δοκιμαστικό τεστ και είμαστε έτοιμοι...
Κέρδισε το καπέλο της χορεύτριας στη φίλη μας Μελίνα! Όλοι χειροκροτούν το καπέλο και ετοιμάζονται για μια δημιουργική δραστηριότητα αντιστοίχισης μασκαράδων και καπέλων.


- Φύλλο εργασίας: α)" Βρες το καπέλο  ". Οι μασκαράδες έχασαν τα καπέλα τους, μπορείς να τα αντιστοιχίσεις σωστά και να τα χρωματίσεις; Ποιοι είναι οι μασκαράδες; Πως λέγονται τα καπέλα τους; Αφού προηγηθεί διαχωρισμός σε ομάδες ίδιων πραγμάτων (στολή μασκαρά, καπέλα), ρωτάμε τα νήπια είναι τόσα τα καπέλα όσα και οι μασκαράδες; Τα αντιστοιχίζουμε ένα προς ένα με αντικείμενα και εικόνες πρώτα και μετά προχωράμε σε φύλλο εργασίας.

- Μπλοκ ζωγραφικής: α)" Εικόνες του Αρλεκίνου" Τα νήπια στο μπλοκ ζωγραφίζουν εικόνες από το όμορφο παραμύθι του Αρλεκίνου. Για ποια χώρα μιλάει το παραμύθι, ποια πόλη της; Πως λεγόταν οι ήρωες του παραμυθιού; Ποια γιορτή είχαν τα παιδιά στην πλατεία; Πως ένιωθε αρχικά ο Αρλεκίνος; (κι άλλες ερωτήσεις στις απογευματινές δραστηριότητες συζήτησης και προβληματισμού των νηπίων- πριν τη ζωγραφική τους).
25/02/2014 Τρίτη
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο:
-Τα θέμα μας: α)"Ένα ταξίδι με τραγούδια". Θυμάστε τη μικρή αράχνη στη σοφίτα του σπιτιού του Αρλεκίνου; Τι είναι η αράχνη; Μπορεί με τη φαντασία μας να γίνει μια όμορφη στολή; (ο άνθρωπος αράχνη).Τι χρειαζόμαστε; (Μάσκα αράχνης, μαύρη μπέρτα και γκρι ιστό-κλωστή). 
Μια ιδέα από τα νήπια στη γωνιά των συναισθημάτων την προηγούμενη εβδομάδα, να μάθουμε ένα αγγλικό και ένα γαλλικό παιδικό τραγούδι. Ας ετοιμάσουμε τους ρόλους του όμορφου τραγουδιού κι ας στο μάθουμε με ρυθμό πρώτα στα ελληνικά. Τα νήπια ακούν τη μουσική και μαθαίνουν να το τραγουδούν.
β)"Μάσκες του τραγουδιού".Τα νήπια ανά δυάδες φορούν τις μάσκες των ρόλων του τραγουδιού "Η μικρή αράχνη"- "Itsi bitsi spaider" και δραματοποιούν το τραγούδι με κίνηση καθώς τα άλλα νήπια το τραγουδούν. 
Πρώτα λέμε το τετράστιχο στα ελληνικά. γ)"Γνωριμία με τη miss Foxy"Ήρθε και η κα Παρασκευή Ρούκου, μαμά της Ραφαέλας μαζί με τη miss Foxy την αλεπουδίτσα που γνωρίζει να μιλά μόνο αγγλικά. Αφού προηγήθηκαν παιχνίδια γνωριμίας και ερωτήσεις για το επάγγελμά της, η κα Βούλα μιλά σε μικρούς διαλόγους με τα νήπια που ανταποκρίνονται στη γνωριμία με χαρά.
δ)"Παιχνίδι ρόλων"Τα νήπια συμμετέχουν με χαρά στο παιγνίδι ρόλων και λένε λέξεις που γνωρίζουν αγγλικά. Σε ποια ηλικία μπορούμε να μάθουμε αγγλικά; Επίσης καταφέρνουν να μάθουν το τραγούδι αγγλικά με μεγάλη επιτυχία.
"Φύλλο εργασίας"Τα νήπια γράφουν τις λέξεις και ζωγραφίζουν ανάλογη εικόνα από το τραγούδι.
26/02/2014 Τετάρτη  Μια μικρή διακοπή για ανάρρωση μετά από μια δύσκολη γρίπη που με ταλαιπωρεί... η κα Σοφία θα απουσιάζει για τρεις μέρες...
27/02/2014 Πέμπτη -(απουσία) η κα Σκαπή Βασιλική με αναπληρώνει για σήμερα μόνο.
28/02/2014 Παρασκευή - Σας ευχόμαστε Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου