Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Παιχνίδι ρόλων-Επικοινωνία...

13/02/2014 Πέμπτη
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο:
Επιλογή ζευγαριών φιλίας.
Παιχνίδι ρόλων: - Επικοινωνία- Μπορείτε να χωριστείτε σε τρεις ομάδες και η καθεμία να στείλει το δικό της μήνυμα στην άλλη με τους τρόπους επικοινωνίας που έχουμε μάθει; (κρυφό μήνυμα, τηλέφωνο με πλαστικά ποτήρια και σπάγκο, με ζωγραφιά και κίνηση)-
επιλέγουν στην τύχη. 
(Έχω μια ιδέα! από τον πίνακα των συναισθημάτων της τάξης μας).  Ερώτηση νηπίων: 
Ποια ομάδα θα κερδίσει; (απάντηση: Αξίζει η προσπάθεια).
Το θέμα μας: α)"Το τηλέφωνο ". Ο Αλέξανδρος Μπελ  εφεύρε το τηλέφωνο το 1876 στην Αμερική. Μπορούμε και επικοινωνούμε με τους φίλους μας όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Τα νήπια περιγράφουν μετά από την παρατήρηση εικόνων τις αλλαγές στο τηλέφωνο με το πέρασμα των χρόνων. Μιλούν και περιγράφουν εμπειρία τους σχετική με το skype- εικονοτηλέφωνο.
Τα νήπια αναγνωρίζουν τηλεφωνικούς αριθμούς από καρτέλα με εικόνες όπως: 100, 199, 166, 16844 (πόσο είναι η ώρα;), το χαμόγελο του παιδιού κ.ά. 
 Για να βρω τον αριθμό ενός τηλεφώνου: α) θα ψάξω στον τηλεφωνικό κατάλογο β) Θα τηλεφωνήσω στις πληροφορίες καταλόγου (11880) και γ) Θα παρακαλέσω κάποιον μεγάλο να τον βρει.
-Φύλλο εργασίας: α)"Διάταξη ποσοτήτων-τόσα-όσα-
αντιστοίχιση". Τα νήπια με υλικό του Νηπιαγωγείου ταξινομούν τόσα πιάτα όσα και κουτάλια και τα αντιστοιχίζουν ένα προς ένα. Στη συνέχεια και μετά από ποικίλες δραστηριότητες ταξινομούν και αντιστοιχίζουν ανάλογες εικόνες σε σχέση με το τηλέφωνο.
-Ο κύκλος της φιλίας : 
"Είμαστε όλοι ίσοι και ο καθένας μας ξεχωριστός", το κεντρικό θέμα του κύκλου μας.
 Τα  νήπια σχηματίζουν τα νέα ζευγάρια της εβδομάδας
 και γνωρίζουν καλύτερα τον-την  φίλο-η τους λέγοντας το μικρό τους "μυστικό μήνυμα "τι είναι αυτό που καταφέρνω πολύ καλά και σε τι  ξεχωρίζω; Πως νιώθω στο τέλος των δραστηριοτήτων στο κύκλο;"
-Μικρές ιστορίες : "Είμαστε όλοι ίσοι και ο καθένας μας ξεχωριστός" Μετά την αφήγηση τριών μικρών ιστοριών με θέματα την ισότητα και τη δικαιοσύνη, στο χαμόγελο όλων των παιδιών, στη μοναδικότητα της ειρήνης στον κόσμο, τα νήπια εκφράζουν δικά τους συναισθήματα: (φιλία, αγάπη, βοήθεια για δημιουργία, χαρά, απορία κ.ά.)

Το τραγούδι της ομάδας μας: Τα νήπια τραγουδούν με ενθουσιασμό το τραγούδι της ομάδας μας: "ΧΑΜΟΓΕΛΑ"
14/02/2014 Παρασκευή
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο:
Η σημερινή μέρα ξεκίνησε όμορφα με το ανθισμένο μπουκέτο αμυγδαλιάς που έφερε στο σχολείο μας μητέρα νηπίου. Μια λουλουδιαστή καλημέρα και στα νήπια που απουσιάζουν όλη την εβδομάδα, τους περιμένουμε ξανά κοντά μας.
Το θέμα μας: α)"Η τηλεόραση ". Τα νήπια επιθυμούν να φτιάξουν τη δική τους τηλεόραση και η ιδέα μας είναι την επόμενη αρχή της εβδομάδας μαζί με τους φίλους μας που λείπουν να πούμε τα νέα μας μέσα από την τηλεόραση (κουτί σε
σχήμα οθόνης).Συζητάμε για τις διαφημίσεις, τα θετικά και αρνητικά της παρακολούθησης ως θεατές πολλές ώρες στην TV. Τα νήπια παρουσιάζουν την αγαπημένη τους διαφήμιση ή την αγαπημένη τους εκπομπή. Ονοματίζουν (από εικόνες) διάφορα κανάλια (mega, ant1 κ.ά.) και αναφέρουν τι χρειάζεται μια τηλεόραση για να έχει σήμα και να εκπέμπει το κανάλι.
dvd: α)"Η τηλεόραση ". Τα νήπια παρακολουθούν "το μαγικό φακό" του μικρού Νικόλα μια όμορφη περιπέτεια που έφερε σήμερα Παρασκευούλα η φίλη μας Νεφέλη.                 ΚΑΛΟ   ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου