Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ερμής ο αγγελιοφόρος των Θεών...σε αντιστοιχία... Ο ταχυδρόμος σήμερα!

23/01/2014 Πέμπτη
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο: 
(Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο διαχωρισμός σε τμήματα 1 και 2 αντίστοιχα στο Νηπιαγωγείο μας. Στο τμήμα 1 είναι 18 νήπια και στο τμήμα 2 είναι 14 νήπια).
Ορίζονται οι νέοι υπεύθυνοι και ο αρχηγός της τάξης. Τα νήπια εκφράζουν τα συναισθήματά τους: θα μιλάμε τώρα όλοι είπε η Ασημίνα, θα γινόμαστε πιο γρήγορα αρχηγός είπε ο Δημήτρης που είναι τελευταίος στο παρουσιολόγιο, θα έχουμε περισσότερο χώρο και επιλογές στα παιχνίδια είπε  ο Μάνος, μου λείπουν οι φίλοι μου είπε η Ζέτα κ,ά, γενικά όμως τα σχόλια των παιδιών είναι ευχάριστα και βλέπω στο πρόσωπό τους, το χαμόγελο της ομάδας μας.
-Το τραγούδι μας: "Χαμόγελα" : τα νήπια ξαναθυμούνται το τραγούδι της ομάδας, θεωρούμε ότι θα αποκτήσουν στενότερους δεσμούς φιλίας και αλληλοβοήθειας με τη συγκρότηση μικρότερης ομάδας. 
-Ελεύθερο παιχνίδι σε γωνιές: "Κανόνες τάξης" : τα νήπια με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων που χρησιμοποιούν οι κυρίες τους μαθαίνουν ξανά τους κανόνες της τάξης και πως να τους εφαρμόζουν. 
Ο Τοποτίπ ο ήρωας της τάξης, μας παρουσιάζει ως νέο: τα φωτεινά αστέρια  ως παρατήρηση και τις καρδούλες  ως επιβράβευση - στο παρουσιολόγιό μας. Τα φωτεινά σχέδια κόβουν με ψαλίδι τα νήπια και μετά χαίρονται το παιχνίδι.
-Το θέμα μας: "Ο κύκλος της φιλίας" γνωρίζουμε το τρενάκι που με τον αρχηγό μπροστά μας πηγαίνει στον κύκλο της φιλίας. Αφού προηγηθούν ασκήσεις δημιουργίας κύκλου, ημικυκλίου,σχηματισμός γραμμής και δυάδας. Τα νήπια μαθαίνουν με το ταμπουρίνο τι σημαίνει ανάπαυση, προσοχή και μεταβολή.
24/01/2014 Παρασκευή
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο: 
-Το θέμα μας: "Ο κύκλος της φιλίας".
Τα νήπια είναι χαρούμενα και ξεκινούν με το τραγούδι της ομάδας. Τα ζευγάρια φίλων που επιλέγονται τυχαία κάθε Πέμπτη και είναι μαζί όλη την εβδομάδα, λένε και παρουσιάζουν το φίλο-η τους. Στη συνέχεια παρουσιάζουν στην ομάδα  ότι αρέσει πιο πολύ στο φίλο-η τους. 
Ακούνε με προσοχή το παραμύθι των συναισθημάτων
- της φιλίας και μιλάνε για το πως νιώθουν για το φίλο-η τους.
-Το παιχνίδια  μας: "Βρες ποιος λείπει;" ή " Η τσάντα της αφής" και το "παιχνίδι μνήμης και σειράς" ενθουσιάζουν τα νήπια που χαίρονται με τη συμμετοχή τους. Το κλείσιμο της ομάδας γίνεται με μουσική και με το ταξίδι της υφασμάτινης μπάλας στα χέρια τους. Μόλις σταματήσει η μουσική κάθε νήπιο λέει πως νιώθει και γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου