Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

O Νοέμβρης φέρνει κρύο και ...το Πολυτεχνείο

11/11/2013 Δευτέρα
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο: 
Δίνουμε βάση στις προτάσεις για το ημερολόγιο: Σήμερα είναι, εχθές ήταν, αύριο θα είναι... Έχουμε εποχή Φθινόπωρο ...  Το Φθινόπωρο έχει 3 μήνες.... Τώρα έχουμε... Είναι 13 Νοεμβρίου και ο καιρός μας είναι....(ο αρχηγός της τάξης λέει το ημερολόγιο). Αλλαγή υπευθύνων τάξης.
- Πολυτεχνείο: Τι είναι το Πολυτεχνείο; Σχολεία-Εκπαίδευση: (Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια-Τριτοβάθμια). Συγκεντρώνουμε υλικό και προσπαθούμε από αυτό να αντλήσουμε πληροφορίες και γεγονότα του Πολυτεχνείου. Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές των γεγονότων; Γιατί άραγε βρίσκονταν μαζεμένοι στο συγκεκριμένο χώρο; Καταλαβαίνουμε από τη φωτογραφία πως ένιωθαν-τα συναισθήματα τους; 
Μας θυμίζουν οι φωτογραφίες που βλέπουμε αντίστοιχες τωρινές εμπειρίες μας; (Πιθανόν τα παιδιά να συνδυάσουν τα πανό και τη συγκέντρωση του κόσμου με μια διαδήλωση που έχουν δει στο δρόμο ή στην τηλεόραση). Εμείς τι πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να ζητούν τα παιδιά του Πολυτεχνείου; Τι σημαίνει "χάνω την ελευθερία μου"; Πως θα νιώθαμε αν κάποιος μας έβαζε περιορισμούς στο τι θα κάναμε στο Νηπιαγωγείο; 
Τραγούδια: "Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο", "Ο δρόμος"
- Παραμύθι -ιστορία: Διαβάζουμε την ιστορία "της Ντενεκεδούπολης" που μιλά για τους αγώνες των ηρώων τους για δικαιοσύνη και ελευθερία. Τι συναισθήματα μας δημιουργεί; Περιγράφουμε τους χαρακτήρες των ηρώων και αναφέρουμε με ποιους ταυτιζόμαστε και γιατί.
Φύλλο εργασίας: Οι ήρωες της Ντενεκεδούπολης , με ποιον ταυτίζομαι και γιατί; Tι είναι για μας η ελευθερία και τι θα αισθανόμασταν αν κ'αποιος χωρίς λόγο μας τη στερούσε;
12/11/2013 Τρίτη
Το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό λόγω ημερίδας των Νηπιαγωγών του νομού μας με θέμα " Η τέχνη στο Νηπιαγωγείο".
13/11/2013 Τετάρτη
Παρουσιολόγιο - Πρωινή προσευχή και ημερολόγιο.
Παραμύθι -ιστορία: Διαβάζουμε την ιστορία "Η κυρά Δημοκρατία" που μιλά για την κυρά Δημοκρατία που όλοι την αγαπούν και τη διάλεξαν για αρχηγό! Τι θα συμβεί όμως όταν η Ρία η Δικτατορία πάρει με τη βία την εξουσία; Ένα παραμύθι για να εξηγήσουμε στα παιδιά την αξία της Δημοκρατίας. Με σύνθημα: "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ".
 Γνωρίζετε πως οι άνθρωποι αποφασίζουν για το ποιον θέλουν αρχηγό; Τι θα πει εκλογές; Τι θα πει ψηφίζω; Τι γνωρίζουμε για το επάγγελμα του πολιτικού;
- Χειροτεχνία: Το περιστέρι της κυρά Δημοκρατίας. Με κάνσον χαρτόνι τα νήπια κόβουν το λευκό περιστέρι της ειρήνης και συνθέτουν καπέλο.
14/11/2013 Πέμπτη
Το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της τακτικής γενικής συνέλευσης εκπαιδευτικών του νομού μας.
15/11/2013 Παρασκευή
Το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει με πρωινό ωράριο από 08.00΄ π.μ. ως 10.00΄π.μ. και θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Τα νήπια με τραγούδια  θα παρακολουθήσουν τα γεγονότα με DVD εκείνης της περιόδου το 1973. Θα απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις και θα  πουν το αισιόδοξο μήνυμα: "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου