Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

H πρώτη μέρα ...γεμάτη τάξη!

11/09/2013 Τετάρτη
Ο Αγιασμός:
-  Γέμισε η τάξη παιδικές φωνές και γονείς νηπίων.
Πρώτη μέρα στο σχολείο και όλα τα νήπια με τους γονείς τους ήρθαν στον Αγιασμό στην ώρα τους.



12/09/2013 Πέμπτη
 Τα νήπια μαθαίνουν ως ρουτίνα την προετοιμασία του γεύματος στην πρωινή τους είσοδο στο σχολείο. Βέβαια τα 7 νήπια της προηγούμενης χρονιάς είναι οι οδηγοί της προετοιμασίας. Μπορεί να φαίνεται κουραστικό για τα νέα νήπια η προετοιμασία του γεύματος με το όνομά τους, όμως αναλαμβάνουν ευθύνη και σε λίγο καιρό θα είναι παιχνίδι και ρουτίνα.
Μια γλυκιά ΚΑΛΗΜΕΡΑ και η μέρα μας ξεκινά με τραγούδι και με παιχνίδια γνωριμίας. Τα νήπια λένε το όνομά τους και παίζουν παιχνίδι με τα δάκτυλα του χεριού τους.
Σήμερα σειρά στις ιστορίες μας είχε ο κύριος Τακτικός, που όλα τα βάζει στη θέση τους στο Νηπιαγωγείο μας.
 Τα νήπια μαθαίνουν με το Billy το αρκουδάκι της αγάπης να μιλούν με τη σειρά. Λένε στους φίλους τους για το αγαπημένο τους παιχνίδι.
13/09/2013 Παρασκευή
Μετά από ενημέρωση των γονέων για εργασίες που πραγματοποιούνται στην αυλή του σχολείου, το Νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό για τα νήπια. 
Οι Νηπιαγωγοί είναι στο ωράριό τους και βοηθούν στο τέλος των εργασιών.

Η αυλή μας είναι έτοιμη!

16/09/2013 Δευτέρα

Κανόνες τάξης: Θετική και αρνητική συμπεριφορά με εικόνες. Τα νήπια καλούνται να ανακαλύψουν ένα προς ένα τους κανόνες πρώτα θετικής και μετά αρνητικής συμπεριφοράς στην ομάδα μας. 

Προσπαθούν να διαβάσουν την εικόνα και μετά την διαβάζει η κυρία Σοφία. Στο τέλος αποκαλύπτουμε τους κανόνες και τους τοποθετούμε σε εμφανή θέση για να τους βλέπουμε και να ανατρέχουμε σε αυτούς όταν χρειάζεται.
Σήμερα σειρά στις ιστορίες μας είχε ο κύριος Τσαπατσούλης, που όλα τα κάνει άνω -κάτω μαθαίνει όμως από τις γκάφες του και γίνεται στο τέλος τακτικός στο Νηπιαγωγείο μας.


Με το όνομά τους μαθαίνουν σε τρενάκι τις γωνιές στο Νηπιαγωγείο και το ελεύθερο παιχνίδι με τους φίλους σε μικρές ομάδες.
Παιχνίδι στις γωνιές: Παρουσιάζουμε την παρεούλα (4 άτομα), το παιδαγωγικό υλικό (4 άτομα), τη ζωγραφική (4
 άτομα), τα παζλ (4 άτομα), τη βιβλιοθήκη (4 άτομα), την κουζίνα (4 άτομα), τα lego (4 άτομα), το κομμωτήριο-γωνιά θεάτρου (4 άτομα).
17/09/2013 Τρίτη
Τακτοποίηση γεύματος: Με παιχνίδια λαχνίσματος τα νήπια ανά δύο τακτοποιούν το γεύμα τους και τη τσάντα τους στη ραφιέρα.  Σην παρεούλα μετά το παρουσιολόγιο τα νήπια λένε τραγούδια και γίνεται ο διαχωρισμός σε ομάδες για το παιχνίδι ελεύθερα στις γωνιές. Σήμερα σειρά στις ιστορίες μας είχε ο κύριος Σκουντούφλης, εξαιτίας και της στενότητας του χώρου στο Νηπιαγωγείο μας.





 Το τρενάκι της αυλής:Με τη σειρά η έξοδος στο διάλειμμα στην αυλή μας.
 Γενέθλια : Στον πίνακα γενεθλίων υπάρχει η τούρτα του Σεπτέμβρη και τα ονόματα των νηπίων και των κυριών με τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Σήμερα έχει γενέθλια η κυρία Σοφία και το πάρτυ ξεκινά με τραγούδι και βέβαια παιχνίδι στην αυλή.
- Παιχνίδι στο διάλειμμα: Τα νήπια παίζουν στη διαμορφωμένη σε γωνιές παιχνιδιού αυλή μας.(κουζινικά και κούκλες, πάγκος πλαστελίνης, αυτοκίνητα και παιδαγωγικό υλικό-τουβλάκια).
18/09/2013 Τετάρτη
- Παραμύθι για να μοιράζομαι: Παρουσιάζουμε στην παρεούλα το παραμύθι που μας έφερε προνήπιο με στόχο να μοιράζομαι τα παιχνίδια με τους φίλους της ομάδας.
19/09/2013 Πέμπτη  

Σήμερα σειρά στις ιστορίες μας είχε ο κύριος Γαργαλίτσας, που είναι πολύ χαρούμενος και σκορπά το γέλιο στους φίλους του και φέρνει τη χαρά στο Νηπιαγωγείο μας.
- Τραγούδια: η εβδομάδα με τα χρώματα, η καλημέρα, τα χαμόγελα, μαθαίνω τα χρώματα, στο δάσος με τα χρώματα. Τα νήπια διασκεδάζουν και χαίρονται, μαθαίνουν πολύ γρήγορα και συμμετέχουν με χαρά στο ρυθμό της ομάδας.
- Υπεύθυνοι τάξης: η Ραφαέλα και η Νεφέλη είναι για αυτή την εβδομάδα υπεύθυνοι τάξης και οι υποχρεώσεις τους: τακτοποιούν τις καρέκλες και μαζεύουν τα ονόματα στο τέλος του ελεύθερου παιχνιδιού. Καλούν την κυρία στην παρεούλα όταν είναι έτοιμοι (παιχνίδι ηρεμίας-σιωπής).
- Η πρώτη μας εργασία: τα νήπια ζωγραφίζουν σε πλαίσιο με τους μαρκαδόρους και γράφουν με το μολύβι όπως μπορούν το όνομά τους(με τη βοήθεια καρτέλας).
- Παραμύθι για να μοιράζομαι: Παρουσιάζουμε στην παρεούλα το παραμύθι της φίλης μας για να παίζουμε και να χαιρόμαστε όλοι μαζί με κανόνες.
- Παιχνίδια: παιχνίδι σιωπής: ποιος θα κερδίσει; και παιχνίδι μνήμης: ποιος είναι κάτω από το πανί;







20/09/2013 Παρασκευή  
- Παιχνίδια: "Τα χρώματα" Ήρθε και η Παρασκευούλα και αφού η Ραφαέλα μας είπε την ημέρα, την εποχή και τους μήνες του Φθινοπώρου ας ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Έτοιμο το τρενάκι μας για αναχώρηση;
Να μην ξεχνάμε και τη Μαργαρίτα (ήρωας-κούκλα) που μας δίνει οδηγίες για το παιχνίδι πριν  ξεκινήσουμε.
- Βαδίσματα με ταμπουρίνο: τα νήπια γνωρίζουν τους ρυθμούς (περπάτημα, τρέξιμο, αλογάκι, βάδισμα αρκούδας) και διασκεδάζουν στο χώρο. 
-  Στη συνέχεια κάθονται κάτω σε κύκλο και κλείνουν τα μάτια τους. Τους μοιράζουμε χαρτιά σε διάφορα χρώματα και με τη μουσική κινούνται ανακατεμένα. Μόλις αυτή σταματήσει,  πηγαίνουν σε καθορισμένο χώρο χρωμάτων και σχηματίζουν 6 ομάδες των 5 ατόμων η κάθε μια.
Ονομάζουν το χρώμα της ομάδας τους (ανήκω στην πράσινη ομάδα και οι φίλοι μου είναι...) και ένα αντικείμενο μέσα ή έξω από την τάξη μας, με το αντίστοιχο χρώμα.
Με αυτές τις ομάδες θα είναι σήμερα η παρέα τους μέσα στην τάξη.    Παραμύθι: 
Σήμερα σειρά στις ιστορίες μας είχε ο κύριος Χαρούμενος, που είναι πολύ-πολύ χαρούμενος και μας χαρίζει χαμόγελα με τα παιχνίδια στο Νηπιαγωγείο μας. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου