Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τι ξέρουμε για τα έντομα; Η μέλισσα


2-05-2012 Τετάρτη: 
Η μέλισσα:Τα νήπια παρατηρούν το σώμα μιας μέλισσας και μιλούν για τα έντομα της Άνοιξης.
Συζητούν για το σπιτάκι της, τον μελισσοκόμο και τα σύνεργά του, τον τρόπο ζωής των μελισσών. Επίσης γνωρίζουν τη χρησιμότητα στη διατροφή του μελιού και της κυρήθρας, του κεριού.

Τι ξέρουμε για τα έντομα:
Τα νήπια είπαν: έχουν φτερά, έχουν κεραίες, τους αρέσουν τα λουλούδια, περπατούν στη γη και πετούν στον ουρανό, έχουν πολλά χρώματα και σχήματα, μας τσιμπούν όταν αμύνονται, είναι μεγάλα ή μικρά, κάνουν θόρυβο, ένια πεταλούδες-κουνούπια-μύγες-ακρίδες-μυρμήγκια-πασχαλίτσες κ.ά.
Τα έντομα - Φύλλο εργασίας:
-Αναγνωρίζουν λέξεις σε καρτέλες και τις ταυτίζουν με ανάλογες εικόνες που σχετίζονται με τη μέλισσα.


3-05-2012 Πέμπτη: 
Οι επικείμενες εκλογές ήταν το θέμα μας:  Τι είναι; Με ποιά διαδικασία πραγματοποιούνται; Ποιοί τις κάνουν και γιατί; Τι είναι ψήφος-ψηφίζω; Ποιοί έχουν δικαίωμα και ψηφίζουν; Ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι βουλευτές, η βουλή των Ελλήνων;
Δεν ψηφίζω γιατί είμαι ακόμη μικρός-η, τι θα ήθελα όμως από έναν "μεγάλο" άνθρωπο(Βουλευτή- Πρωθυπουργό) που παίρνει αποφάσεις στην πόλη μου και στη χώρα μου; Τα νήπια απαντούν στον προβληματισμό που τέθηκε.
- Σήμερα στο σχολείο μας θα κάνουμε τις δικές μας εκλογές, ψηφίζουμε το αγαπημένο μας χρώμα και ζωγραφίζουμε με αυτό.
Εκλέξαμε το αγαπημένο μας χρώμα που ήταν το ροζ-φούξια, καθώς είναι Μάιος. Τα νήπια ψήφισαν και γνώρισαν τι σημαίνει η λέξη εκλογές. Επίσης ζωγράφισαν με το εκλεγμένο χρώμα μια ζωγραφιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου